Kom igång!

Få en snabb demo av våra produkter

Fyll i dina uppgifter så hör du från oss direkt i din inkorg.

[hubspot type="form" portal="8894134" id="5cd513b4-d2ab-4aba-a5dd-fae70433f230"]
Feature image

Förenkla gästupplevelsen med QR-koder

november 9, 2022 by Olivia Andsberg

Att skapa en QR-kod är lätt och gör att du på ett enkelt sätt kan leda gästen dit du vill: din meny på hemsidan, appen eller varför inte till ett evenemang?

Vad är en QR-kod?

QR står för ”Quick Response” (snabbt svar), och är en länk som leder till en webbadress. Du har säkert redan sett QR-koder. De finns både online och i fysiskt format. De ser ut som streckkoder, men istället för vertikala streck består de av ett kvadratformat mönster. Allt fler restauranger, caféer och barer använder dem och många smartphones har idag inbyggda QR-läsare. En QR-kod kan helt enkelt förenkla gästupplevelsen!

När är det värdefullt att använda en QR-kod?

Fördelen med att använda QR-koder är att du på ett enkelt sätt kan leda dina gäster till din meny i webbläsaren, din app eller ett evenemang – du bestämmer helt enkelt själv vart du vill att koden ska leda gästen. Du kan enkelt anpassa designen efter ditt varumärke med olika färger och former. Printa sedan upp QR-koden och ställ ut på borden eller använd den digitalt på din hemsida.

Hur tar jag fram en QR-kod?

Att skapa en QR-kod är mycket lättare än man kan tro. Det finns dussintals generatorer av QR-koder att ladda ned via App Store och Google Play.

Du kan också generera och designa de online med hjälp av ett antal webbplatser såsom:

Kreativa QR-koder

Så här kan en QR-kod också se ut! Testa dig fram och hitta en design som matchar sidan som QR-koden leder till.

Vad vill du se mer av?

Skicka in din fråga eller fundering till marketing@leeroy.se, så kanske just ditt förslag presenteras i nästa vecka. Håll till godo!

Olivia Andsberg avatar

Olivia Andsberg, Content Creator