Kom igång!

Få en snabb demo av våra produkter

Fyll i dina uppgifter så hör du från oss direkt i din inkorg.

[hubspot type="form" portal="8894134" id="5cd513b4-d2ab-4aba-a5dd-fae70433f230"]
Feature image

Karin Whitlock utsedd till ny VD

juni 29, 2021 by Soraya H Contreras

PRESS RELEASE
Karin Whitlock, Leeroys tidigare säljchef, har utsetts till ny VD för food tech-bolaget Leeroy. Karin tillträdde i Maj 2021 och har en bakgrund i ledande befattningar främst inom bolag som Dun & Bradstreet, Tre och Nordnet. Hon har också en bakgrund som restaurangchef. Leeroy utser samtidigt Peter Eriksson till ny CFO.

–       Digitaliseringen av restaurangbranschen har gått rekordlångsamt – branschen är den tredje minst digitaliserade branschen i världen! Men utvecklingen har fått en kraftig skjuts under det senaste året på grund av restriktionerna; restauranger har helt enkelt varit tvungna att snabbt anpassa sig till nya, digitala sätt att beställa och betala. Här har vi på Leeroy en stark position med beprövade lösningar som vi nu ska skala upp för tillväxt på Europeisk nivå, säger Karin Whitlock, nytillträdd VD på Leeroy.

Karin Whitlock kommer senast från en roll som kommersiell chef på Leeroy. Dessförinnan har hon haft ett flertal ledande positioner inom bland annat Dun & Bradstreet, Tre och Nordnet. Karin har också erfarenhet från restaurangbranschen, med bland annat en uppväxt inom den egna familjens café- och restaurangverksamhet.

–       Karin har en gedigen erfarenhet från försäljning, förändringsledning och digitalisering. Detta, tillsammans med hennes goda ledaregenskaper, driv och energi gör henne till rätt person att leda Leeroy under den internationella expansion som vi nu är inne i, säger Stefan Lennhammer, styrelseordförande för Leeroy.

Karin Whitlock
Karin Whitlock

Leeroys digitala verktyg hjälper restauranger att komma närmare sina gäster och utveckla sina kundrelationer. Verktygen – molnbaserade tjänster, kassasystem och en restaurang-app – bidrar till ökad kundlojalitet samtidigt som de förenklar och effektiviserar restaurangernas vardag. Bland kunderna, som består av totalt över 400 restauranger över hela Sverige, Norge och Danmark, återfinns Pizza Hut, Waynes Coffee, Hawaii Poké, Holy Greens, Lett och Zocalo.

–       Det har länge funnits ett underliggande behov hos restaurangbranschen av digitala verktyg för att öka kundlojaliteten och effektivisera verksamheten. Under året har efterfrågan på dessa verktyg ökat, inte bara i Sverige utan också i Norden, säger Karin Whitlock.

Peter Eriksson har tillträtt rollen som CFO. Han har en bakgrund inom business controlling på bland annat DIBS och Paynova och kommer närmast från en tjänst som ansvarig för business controlling på Dun & Bradstreet.

–       Jag ser fram emot att, tillsammans med mina kollegor, fortsätta utveckla finansfunktionen och säkerställa en fortsatt ökad tillväxt för Leeroy, säger Peter Eriksson, CFO på Leeroy.

Soraya H Contreras avatar

Soraya H Contreras, Digital Marketing Manager