Kom igång!

Få en snabb demo av våra produkter

Fyll i dina uppgifter så hör du från oss direkt i din inkorg.

[hubspot type="form" portal="8894134" id="5cd513b4-d2ab-4aba-a5dd-fae70433f230"]
Feature image

Produktnyheter 2021

oktober 27, 2021 by Soraya H Contreras

Vi är i ständig rörelse och samtidigt som tekniken utvecklas och förändras, gör våra produkter likaså. Under året som gått har vi gjort en hel del produktuppdateringar för vårt kassasystem, app, onlinebeställning och KDS – för att förbättra och underlätta för dig i din verksamhet. Här har vi sammanställt produktnyheterna för 2021.

Kontakta din kontaktperson hos Leeroy för att ta reda på hur du aktiviteter dessa uppdateringar. Alla funktioner gäller inte för kunder som har vår äldre modell av kassan (TPOS).

För gäster (app, onlinebeställning och expresskassa)

Historiska ordrar

Numera kan de som är medlemmar i appen se alla sina historiska ordrar. På så sätt är det enkelt att gå tillbaka till gamla köp för att påminnas om det var något specifikt som uppskattades lite extra, eller enbart för att hitta informationen om den behövs i kommunikation med restaurangen.

Dynamiska priser

Om du vill arbeta med olika priser beroende på vilket serveringsval gästerna väljer har vi numera gjort det möjligt att, i Cloud, konfigurera upp prisavvikelser för valen “Äta här”/”Ta med”. Det priset som ska gälla visas då upp för gäst beroende på vilket val som gjorts. Denna funktion fungerar även i kassorna. 

Beställa till bordet

Appen och onlinebeställningen tillåter nu gäst att skriva in ett bordsnummer vid “Äta här”-beställningar vilket även följer med till köksskärmarna. Det möjliggör din restaurang att arbeta med en lättare version av bordsservering där ni serverar mat till online-gäster. 

För personal (POS – kassasystemet)

Utökad meny

Vi har under detta år utökat vilka typer av produkter du kan lägga in i din kassameny. Förutom den grid-liknande layouten och fri färgläggning kan även globala subprodukter läggas ut direkt i menyn. När de används kommer de automatiskt lägga sig under den senaste tillagda produkten i varukorgen som ett tillval för snabbare arbetsflöde för vanliga tillägg.

Skriva ut bongar från kassan

Vi har utökat vad som går att skriva ut från kassan. Som komplement till din KDS kan du välja att skriva ut samma typ av bong från den kvittoskrivare som är integrerad med kassan. Det är även möjligt att skriva ut allergeninformation till en produkt direkt i kassan på en egen lapp om kund ber om det för att lämna ut. 

Öppna notor & lättare bordshantering

Från och med i år har vi utökat de tillgängliga operationerna i kassan, vilket innebär att personalen kan arbeta med öppna notor för längre sittningar där gästen betalar i slutet. Du kan även koppla ihop notan med ett bordsnummer eller ge den ett fritextnamn för att lättare hitta den igen. Det angivna bordsnumret kommer visas på köksskärmarna vilket möjliggör din restaurang att arbeta med en lättare version av bordsservering där ni bär ut maten.

När det är dags för betalning går det även att plocka ut specifika produkter på en öppen nota och lägga över dem på en ny. Detta tillgängliggör att någon i sällskapet kan betala sin del tidigare eller ge varje gäst (om flera beställt på samma nota) ett eget kvitto.

Hantera återköp från kassan

För en bättre hantering av lagda ordrar till din restaurang kan personalen numera komma åt alla historiska ordrar och deras tillhörande kvitton – direkt i kassan. Detta gäller oberoende av vilken säljkanal de kommit in från (POS, app, onlinbeställning, expresskassan). Med hjälp av sökfält och diverse filtreringar kan du hitta den order du söker efter. Därifrån kan ett återköp genomföras fysisk i restaurangen och de två köpen kopplas ihop så du även kan se vad som tidigare betalats ut – både återköp på hela kvittot eller delat av det. 

För backoffice (Cloud)

Integrerad fakturatjänst

Leeroys system har nu integration med Fortnox och Tripletex som sätts upp via Cloud. Faktura går att välja som betalmedel i kassan (MPOS) samt för våra företagskunder genom onlinebeställningen. Vilka användare som är godkända fakturakunder samt faktureringen sköter du via den fakturatjänsten du valt. 

Buy & Get erbjudande 

Du kan numera konfigurera upp typiska “Köp 2 st, få 1 st på köpet”-erbjudanden genom vad vi i Cloud kallar Buy & get. Det möjliggör fler varianter av hur du kan belöna dina gäster samt skapa attraktiva erbjudanden.

Integration med Planday

Om din organisation arbetar med personalsystemet Planday har ni nu möjlighet att exportera försäljningsdata direkt till dem. Sedan tidigare har vi också en integration med Personalkollen.

Kommande nyheter

Lägg till dricks från terminalen (POS)

Med en uppdaterad version av kassan (MPOS) kommer personalen ha möjlighet att ta emot dricks från kortköp i restaurangen. Detta kommer att göras genom att aktivera ”Dricks” på Verifone-terminalen, vilket gör att gästen kan fylla i ett högre belopp än vad som står på notan. Kassan kommer sedan att visa det överskridande beloppet på kvittot och x- & z-rapporten som ”Dricks”, samt redovisa pengarna på det inställda Dricks-kontot i Cloud!

Ticka av enskilda rätter på en gemensam bong (KDS)

Nu kan kökspersonalen aktivera (per KDS) om de vill kunna ticka av en bong i olika steg, allt eftersom produkterna är klara, jämfört med att ticka av hela bongen som är standard. Om de aktiverar “interagera med individuella orderrader” i KDS-inställningarna kommer personalen att kunna ändra status på en enskild rad på bongen. När alla produkter på bongen har samma status kommer hela beställningen att få denna status. Denna funktion är fördelaktigt om du har flera anställda som arbetar på samma KDS, eller har flera produkter på samma beställning som du vill ändra status på individuellt (t.ex. 2 av 5 pizzor finns i ugnen). Detta kommer inte att påverka möjligheten att skicka ut push-notiser eller hur det visas på upphämtningsskärmen. Beteendet för dessa är fortfarande på beställningsnivå, därför kommer ett push-notiser fortfarande bara att skickas ut en gång, när alla produkter på bongen har statusen packade.

Läs mer om alla våra produkter här.

Soraya H Contreras avatar

Soraya H Contreras, Digital Marketing Manager