Kom igång!

Få en snabb demo av våra produkter

Fyll i dina uppgifter så hör du från oss direkt i din inkorg.

[hubspot type="form" portal="8894134" id="5cd513b4-d2ab-4aba-a5dd-fae70433f230"]

The Fishery vill inte vara som någon annan. Vilket är precis vad de inte är. De har tagit fisk – en traditionellt svår och dyr produkt – och hittat ett sätt att göra den utsökt och prisvärd i det ett snabbt och avskalat restaurangkoncept. 

Och deras kunder älskar det.

Innan Fishery började att använda Leeroy ägde de inte hela sin relation med gästerna. Leveranstjänsterna hade all information om köpbeteende och ägde kommunikationen. Så The Fishery vände sig till Leeroys white label-app, och har sedan dess snabbt blivit den mest lönsamma restaurangen på Brunkebergstorg – en modern, nyutvecklad del av Stockholm med många liknande kedjor.

Det är verkligen möjligt att påverka vad kunder köper genom att erbjuda rabatter eller kommunicera till dem om de produkter vi vill sälja mer av", säger Carl Ullsten, grundare av The Fishery. "Det känns väldigt bra att vi är innovativa och att vi ligger i framkant tekniskt.

– Carl Ullsten, Grundare, The Fishery

Analysverktygen i Leeroy Cloud har gett The Fishery-teamet enastående inblick i deras gästers köpmönster. Datan har visat att lunchtiden är toppen av deras försäljningsdag, så de har börjat skapa riktade erbjudanden för att uppmuntra gästerna att besöka under eftermiddagen och kvällen.

De kan också rikta erbjudanden till sina mindre aktiva användare.

”Vi har kunnat se att vi har en något äldre målgrupp som består av fler kvinnor än män”, säger Carl. ”Med den insikten har vi frågat oss själva: vad är det med vårt koncept som tilltalar kvinnor i denna åldersgrupp? Efter det har vi skapat kampanjer för att också locka män. ”

Fishery har fyra platser i Stockholm – och ambitionen att inte bara öppna två till i sin hemstad utan att expandera till åtta andra städer i Tyskland och England. De planerar att använda Leeroy för att få en helhetssyn och översikt över all försäljning.

”Jag är väldigt nöjd med tjänsten”, säger Carl. ”Det är användarvänligt och det gör vardagen mycket enklare. Dessutom har jag en säljare som jag kan ringa när jag behöver hjälp – vilket är guld värt när du arbetar i restaurangbranschen. ”

Carl Ullsten, Grundare, The Fishery