Kom igång!

Få en snabb demo av våra produkter

Fyll i dina uppgifter så hör du från oss direkt i din inkorg.

[hubspot type="form" portal="8894134" id="5cd513b4-d2ab-4aba-a5dd-fae70433f230"]

Waynes Coffee är en svensk kafékedja 90 kaféer på tio marknader i Europa, Mellanöstern och Asien – och dessutom den enda KRAV-certifierade kafékedjan i Sverige.

Företaget, som grundades 1994, lanserade Leeroys fullständiga system på alla sina kaféer i december 2019. Det var en ambitiös plan – inom ett år skulle ha bytt ut hela sitt befintliga system till Leeroy på alla kaféer i norden. 

Vi ville inte bara ansluta till den digitala världen – vi ville ligga i framkant", säger Waynes Coffee CFO Sebastian Falck. ”Och Leeroy är tekniskt i framkant. Det är den totala lösningen.

– Sebastian Falck, CFO, Waynes Coffee

Det var en framgång och det har inte tagit lång tid att dra nytta av ett helt integrerat system med all data som följer med det.

Använder nu data för att ta beslut

”Tidigare var Waynes väldigt mycket driven av känslor och gamla övertygelser om saker”, säger Sebastian. ”Nu kan vi istället använda data för att fatta våra beslut. Det är väldigt trevligt och leder till färre oproduktiva diskussioner. ”

Waynes synkroniserar nu produkter centralt – en funktion som är ovärderlig för en franchisekedja. Nu kan de använda all försäljningsinformation för att förfina sitt produktsortiment och veta vilka produkter de ska behålla och vilka som ska ersättas.

”Vi skapar en helt annan syn på försäljningen och har en annan möjlighet att hantera kassorna”, säger Sebastian.

”De gamla förutfattade föreställningarna om vad vi säljer och hur vi säljer är borta nu. Att ha försäljningsdata i realtid fick oss att inse att vi till exempel har en topp per dag – inte två som vi tidigare trodde att vi hade. ”

Ett helikopterperspektiv ökar effektiviteten

Waynes har sett stora förbättringar med verksamheten sedan de började använda Leeroy.

”Vi vet så mycket mer om vad, hur och när i vår verksamhet”, säger Sebastian. ”Våra franchiseägare kan vara var som helst och ändå kontrollera försäljningen varje dag. Vi börjar kontrollera inköp och produktion – och vi arbetar aktivt för att öka användningen av data för att optimera den dagliga driften. ”

De ser en situation inom en snar framtid där Leeroy Cloud kan bli ett nav som samlar alla slags data.

”Om du har hela detta ekosystem kan du spara en hel ekonomiavdelning”, säger Sebastian. 

”Med hjälp av Leeroys data kan vi optimera och börja fatta välgrundade beslut i realtid – utan att någonsin äventyra våra gäster.”

Sebastian Falck, CFO, Waynes Coffee